Literarni konkurs “Pričaj mi o svom kraju...”

Građanske inicijative raspisuju literarni konkrus za kratku priču koju će napisati mladi o Vranju, Lebanu, Bujanovcu i Preševu. U kratkoj formi do 500 reči, stanovnici ovih mesta treba da kažu šta je ono što mesto u kome žive čini posebnim, šta bi stranac morao da zna o tom gradu ili opštini, kao i šta bi stanovnici sami mogli/e da urade da život u svom kraju učine boljim.

Pravo učešća imaju mladi uzrasta od 16 do 30 godina i na konkursu  mogu da učestvuju JEDNOM pričom. Biće nagrađeno ukupno 12 mladih pisaca i spisateljica - dodeliće se prva, druga i treća nagrada u sve četiri opštine, odnosno gradu.

Odluku o nagrađenim pričama doneće tročlani žiri, koji čine:

Milena Bogavac, dramaturškinja

Jelica Kiso, pesnikinja i nastavnica građanskog vaspitanja

Dragoslava Barzut, spisateljica i aktivistkinja.

Za najkreativnije mlade pisce i spisateljice pripremili smo zanimljive nagrade – prva mesta biće nagrađena tablet računarima, druga blutut zvučnicima, a treća slušalicama. Posebna nagrada biće i vaučer za kupovinu knjiga u Laguninim knjižarama.

Konkurs je otvoren do kraja juna i svi zainteresovani svoje radove mogu da pošalju najkasnije do ponoći tog dana.

Ovaj konkurs sprovodi se u okviru projekta Amplifying Local Voices for Equitable Development (ALVED) koji finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, a sprovode Peaceful Change initiative i People in Need u partnerstvu sa Građanskim Inicijativama, PEN – Peer Educators Network i NVO Aktiv.

Podaci o učesniku

 

 

Politika privatnosti

Obaveštenje o obradi ličnih podataka // Notice Regarding Processing Personal Data

Lične podatke koje unosite u ovoj formular obrađuje Resursni centar, sa adresom Kneza Miloša 4, Beograd, a za potrebe evidentiranja učesnika i efikasnije organizacije događaja za koji se prijavljujete. Prikupljeni lični podaci neće se koristiti u druge svrhe sem u svrhu za koju su prikupljeni.
The personal information collected by filling out this form is processed by Resource Center, located at 4th Kneza Miloša, for the purpose of registering attendees and more effective organization of the Event. Any personal information collected will not be used for any purpose other than the purpose for which it was collected.

U svakom slučaju imate pravo da zahtevate da Resurs centar obustavi obradu Vaših ličnih podataka, u kom slučaju nas možete kontaktirati putem elektronske pošte civin@gradjanske.org ili na 381 (0)11 3284 188.
In any case, you have the right to request that Resource Center suspend the processing of your personal data, in which case you can contact us by email civin@gradjanske.org i ili na 381 (0)11 3284 188