Virtuelne radionice Centra za socijalnu politiku

Centar za socijalnu politiku kao članica konzorciuma Resurs centra sprovodi virtuelne radionice o socijalnoj politici. U narednom periodu biće sprovedene obuke koje za cilj imaju da podignu nivo znanja i zainteresovanosti učesnika za teme socijalne kohezije, kvaliteta života, socijalne zaštite u zajednici,kao i drugi deo predavanja koji se odnosi na važnost podakata zarad kreiranja dobrih socijalnih politika.

Biće organizovane 4 obuke u dve tematske celine:
1. Uloga institucija u stvaranju socijalne kohezije
a) Definisanje socijalne kohezije i njenih okvira. Faktori koji utiču na socijalnu koheziju. Merenje socijalne kohezije i analiza ključnih pokazatelja za Srbiju. Termin: 12. maj od 10.00 do 11.30;
b) Kvalitet života i politike socijalne kohezije. Termin: 14. maj od 10.00 do 11.30.

Cilj ovog treninga je da učesnicima približi evropski koncept socijalne kohezije koja predstavlja preduslov održivog ekonomskog i društvenog razvoja. Socijalna kohezija je širok koncept na čije stvaranje utiču brojne politike kojima se podstiču socijalno uključivanje i socijalna mobilnost ili razvija socijalni kapital. U društvima bez socijalne kohezije transakcioni troškovi su preveliki, a ekonomski rast neodrživ. Jake institucije predstavljaju preduslov za razvoj socijalne kohezije u društvu i one treba da osiguraju da građani budu uključeni u društvene procese, da se društveni dogovori i propisi sprovode i da stvaraju okvir za ekonomski napredak, kao i osećaj blagostanja i pravednosti u društvu.
Trajanje svake pojedinačne obuke će biti oko 90 minuta. Predlog je da zainteresovani učesnici uzmu učešće u obe predviđene obuke, koje će biti realizovane u toku jedne radne nedelje. Obuku vodi: Žarko Šunderić, direktor Centra za socijalnu politiku.

2. Utvrđivanje potreba za uslugama socijalne zaštite u zajednici
a) Procena postojeće mreže usluga socijalne zaštite (SZ) u zajednici. Mapa potreba i resursa u lokalnoj zajednici u oblasti usluga SZ u zajednici. Termin: 19. maj od 10.00 do 11.30
b) Važnost podataka i izvori podataka prilikom utvrđivanja potreba za uslugama socijalne zaštite u zajednici. Termin: 21. maj od 10.00 do 11.30;

Svrha ovog treninga je podrška organizacijama civilnog društva u procesu utvrđivanja potreba na lokalnom nivou u vezi sa uslugama socijalne zaštite u zajednici. Učesnici će imati prilike da savladaju jednostavne i efikasne metode za utvrđivanje potreba u svojim sredinama, na osnovu kojih je moguće definisati usluge socijalne zaštite koje je potrebno razvijati i finansirati u lokalnoj sredini.
Trajanje svake pojedinačne obuke će biti oko 90 minuta.
Predlog je da zainteresovani učesnici uzmu učešće u obe predviđene obuke, koje će biti realizovane u toku jedne radne nedelje.
Obuku vode: Lazar Muždalo, istraživač i Žarko Šunderić, direktor Centra za socijalnu politiku

Podaci o učesniku
Organizacija
Obuke

 

 

Politika privatnosti

Obaveštenje o obradi ličnih podataka // Notice Regarding Processing Personal Data

Lične podatke koje unosite u ovoj formular obrađuje Resursni centar, sa adresom Kneza Miloša 4, Beograd, a za potrebe evidentiranja učesnika i efikasnije organizacije događaja za koji se prijavljujete. Prikupljeni lični podaci neće se koristiti u druge svrhe sem u svrhu za koju su prikupljeni.
The personal information collected by filling out this form is processed by Resource Center, located at 4th Kneza Miloša, for the purpose of registering attendees and more effective organization of the Event. Any personal information collected will not be used for any purpose other than the purpose for which it was collected.

U svakom slučaju imate pravo da zahtevate da Resurs centar obustavi obradu Vaših ličnih podataka, u kom slučaju nas možete kontaktirati putem elektronske pošte civin@gradjanske.org ili na 381 (0)11 3284 188.
In any case, you have the right to request that Resource Center suspend the processing of your personal data, in which case you can contact us by email civin@gradjanske.org i ili na 381 (0)11 3284 188